BrödsalladMed krispiga brödbitar och bönor passar brödsallad på buffén eller som tillbehör. Du behöverSallad
Dressing
Gör så här:Börja med dressingen genom att helt enkelt blanda samman alla ingredienser. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödet i tjocka, cirka 2 centimeter tjocka skivor. Dela dem sedan i stora tärningar. Pressa vitlöksklyftan och blanda med olivolja och salt. Blanda samman med brödtärningarna och lägg i en smord ugnsfast form. Sätt in i ugnen och rosta i 15-20 minuter eller tills brödet fått fin färg och är krispigt. Passa noga och rör om ibland. Ställ att svalna. Hit kan salladen förberedas. Skölj salladen och skär grovt om det behövs. Blanda samman med dressingen och vänd ner brödbitarna. Servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FruktreceptFem om dagenPaj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad! KycklingVardagsfest!Förr var kyckling för många riktig festmat. Och även om det i dag går att köpa kyckling till vardags är det en vanlig rätt när det ska vara lite festligt. Inte konstigt, kyckling är lättlagat och gott. Dessutom är det magert. Prova en smakrik kycklinggryta med rotfrukter. Eller en god och värmande kycklingsoppa? Kanske kryddiga kycklingspett eller ett gott recept på gratinerad kyckling i tomat till helgen. Variationen är oändlig och resultatet brukar bli utmärkt! Numera finns kravmärkt kyckling att hitta i många butiker; välj den och tänk på miljön och djuromsorgen! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|