BrödsalladMed krispiga brödbitar och bönor passar brödsallad på buffén eller som tillbehör. Du behöverSallad
Dressing
Gör så här:Börja med dressingen genom att helt enkelt blanda samman alla ingredienser. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödet i tjocka, cirka 2 centimeter tjocka skivor. Dela dem sedan i stora tärningar. Pressa vitlöksklyftan och blanda med olivolja och salt. Blanda samman med brödtärningarna och lägg i en smord ugnsfast form. Sätt in i ugnen och rosta i 15-20 minuter eller tills brödet fått fin färg och är krispigt. Passa noga och rör om ibland. Ställ att svalna. Hit kan salladen förberedas. Skölj salladen och skär grovt om det behövs. Blanda samman med dressingen och vänd ner brödbitarna. Servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BrödreceptMera matbröd!Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd! FruktreceptFem om dagenPaj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad! Färsk pastaHemlagad cannelloniHemgjord pasta är riktigt gott och inte svårt att lyckas med. Har du dessutom en pastamaskin blir resultatet proffsigt. Men till vardags kan det vara snålt med tiden och då får färdigköpta lasagneplattor duga. Prova cannelloni med ostfyllning eller en god variant på cannelloni med lax. Gör klassisk cannelloni med köttfärs eller ställ pastarullarna på höjden som pastastubbar. En riktigt krämigt god cannelloni med kyckling är annars en favorit som värmer och mättar många! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|