Brödsallad

Med krispiga brödbitar och bönor passar brödsallad på buffén eller som tillbehör.

Du behöver

Sallad

  • 300 g bröd, ljust eller medelgrovt med skorpa
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100-150 g sallad, t ex romansallad, ruccola eller mangold

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk kapris non pareilles
  • 1 msk finhackad färsk basilika eller 1 tsk torkad
  • 1 pkt stora vita bönor

Gör så här:

Börja med dressingen genom att helt enkelt blanda samman alla ingredienser. Ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödet i tjocka, cirka 2 centimeter tjocka skivor. Dela dem sedan i stora tärningar. Pressa vitlöksklyftan och blanda med olivolja och salt. Blanda samman med brödtärningarna och lägg i en smord ugnsfast form. Sätt in i ugnen och rosta i 15-20 minuter eller tills brödet fått fin färg och är krispigt. Passa noga och rör om ibland. Ställ att svalna. Hit kan salladen förberedas.

Skölj salladen och skär grovt om det behövs. Blanda samman med dressingen och vänd ner brödbitarna. Servera genast.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

kokasylt.se

Varm vego

Varm vegogryta med quorn och chili!

Vego kan smaka fantastiskt. Prova en chili sin carne som inte skäms för sig.

grytrecept.se


Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

Det är lätt att lyckas bra när man lagar mat med kyckling. Köttet är både magert och saftigt och det går lätt att variera rätterna.

Prova baconlindad kycklingfilé med dragon och du får en helgrätt som går att laga både med tanke på miljö och plånbok. I dag finns både kyckling och bacon som är ekologiskt producerat, och de flesta rotfrukter går fint att hitta kravmärkta.

Att krydda kyckling med örtkryddor ger ofta en fin smak, lindar du den i bacon får du dessutom till en bra brytning mellan örterna, den milda kycklingen och det kraftiga i baconet.

Servera med matvete och örtkryddade, ugnsbakade morötter och rödbetor så har du en festmiddag av det robustare slaget, som smakar betydligt mer än du behövt anstränga dig!

Snabbt, lätt och väldigt gott!

Trevlig mathelg önskar pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...