Ljummen rödbetssallad med chorizo
En perfekt sallad till buffén! Smakrik och god såväl ljummen som kall. På buffén räcker rätten till fler än fyra gäster.
Du behöver
Receptet är för 4-6 personer.
- 500 g rödbetor
- 1 gul lök
- 1 röd lök
- 100 g chorizo
- 1 buljongtärning
- 2 msk rapsolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- ½ tsk rosmarin
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
Skala och skär rödbetorna i klyftor eller stora bitar. Skala och klyfta löken. Skär korven i stora skivor på snedden.
Koka upp vatten och lägg i rödbetorna och buljongen. Koka mjuka i cirka 15 minuter. Häll av kokvattnet och blanda ner oljan, rosmarin och vinägern.
Fräs lök och korv i lite olja i en panna. Löken ska bli mjuk och korven ta fin färg. Låt svalna.
Blanda samman korv, lök och rödbetor och smaka av med svartpeppar och salt innan salladen läggs upp i en serveringsskål och serveras på buffé eller som tillbehör till en varmrätt. Gott till exempel till lamm och ugnsstekt potatis eller tillsammans med kikärtsbiffar och en grönsallad.