Buljongkokt potatisGott tillbehör till varma rätter eller som ett varmt inslag på en buffé. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Blanda buljongtärningen i 1/2 dl hett vatten så den löser sig. Riv eller pressa ner vitlöken i vattnet. Skala potatisen och skölj den i kallt vatten. Skiva i tjocka skivor, 1/2-1 centimeter. Förstek skivorna i olja i omgångar i en stor panna. När potatisen tagit lite färg hällder du vinet över och låter det koka in. Sen kan du antingen välja att koka den i en kastrull eller i samma panna du stekt den i - om pannan är stor nog. Täck potatisen med buljongen och vänd potatisen flera gånger under kokningen om vätskan inte täcker skivorna. Koka i 5-10 minuter utan lock tills potatisen är mjuk men inte har kokat sönder. Lägg upp i en form eller skål och häll den koncentrerade buljongen som finns kvar över. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. Tillbehör till grillfestenModiga tillbehör till grillenDet är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta. LasagneFärskost sätter smak på lasagnen!
Klassisk lasagne bolognese med köttfärssås och len ostsås är fantastiskt gott! Men det finns goda varianter för den som vill prova nytt. Att använda färskost kan vara riktigt lyckat i lasagne. Färskosten lockar fram smaken i de andra ingredienserna och ger en krämig lasagne, prova gärna i en god, vegetarisk grönskålslasagne! Eller så lagar du svamplasagne med färskost – en perfekt lasagne där färskosten lockar fram det bästa av svampsmaken. Samma sak i lasagne med bacon och svamp, färskosten höjder smaken! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|