![]() ![]() Buljongkokt potatis![]() Gott tillbehör till varma rätter eller som ett varmt inslag på en buffé. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Blanda buljongtärningen i 1/2 dl hett vatten så den löser sig. Riv eller pressa ner vitlöken i vattnet. Skala potatisen och skölj den i kallt vatten. Skiva i tjocka skivor, 1/2-1 centimeter. Förstek skivorna i olja i omgångar i en stor panna. När potatisen tagit lite färg hällder du vinet över och låter det koka in. Sen kan du antingen välja att koka den i en kastrull eller i samma panna du stekt den i - om pannan är stor nog. Täck potatisen med buljongen och vänd potatisen flera gånger under kokningen om vätskan inte täcker skivorna. Koka i 5-10 minuter utan lock tills potatisen är mjuk men inte har kokat sönder. Lägg upp i en form eller skål och häll den koncentrerade buljongen som finns kvar över. ![]() ![]() ![]()
|
|