Spenatcrêpes

Spenatens gröna färg minner om våren och lyfts av riktigt smakrik lagrad ost i crêpes, en utmärkt bufférätt.

Du behöver

Pannkakor

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • smör till stekning

Spenatfyllning

  • 25 g smör
  • 400 g fryst, tinad spenat eller mangold
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g riven, lagrad ost

Gör så här:

Cirka 12 st

Gör pannkakorna så här:
Vispa upp äggen och vispa därefter ner mjölet, saltet och mjölken i omgångar. Låt stå och svälla en stund. Stek tunna pannkakor i smör i en stekpanna.

Gör spenatfyllningen så här:
Krama ur överskottsvätska ur spenaten och hacka den grovt. Hetta upp smöret i en kastrull och stek spenaten på medelvärme, pressa ner vitlöksklyftan, salta och peppra. Låt fräsa ihop i cirka 5 minuter eller tills spenaten har släppt vätskan. Tillsätt grädden och låt puttra i 3-5 minuter. Ta från värmen och blanda ner hälften av osten.

Lägg lite av spenatstuvningen på varje pannkaka, vik in kanterna och rulla till ett litet paket. Lägg med skarven neråt i en smord ugnsform. Strö resten av osten överst. Sätt in i ugnen på 200 grader i ungefär 15 minuter tills osten fått fin färg.


Tips! Använd gärna färsk spenat. Förväll lätt och krama ur vätskan innan den hackas och stuvas.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Glutenfria småkakor

Glutenfritt kalas med smaker för alla!

Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av!

glutenfriarecept.se

Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

bakapizza.se


Bakabullar

Äppelbullar

Ingenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder!

Bullbak är en garanterad myshöjar i köket. Doften är en magnet för att fikasugna. Visst är nygräddare kanelbullar fantastiskt gott. Men vill du ha omväxling går det att baka läckra vaniljbullar, mjuka chokladbullar, goda nougatsnurror eller blåbärsbullar. Själva slår vi ett slag för nygräddade äppelbullar. Perfekt till kaffet, oavsett när du dricker det!

 bakabullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...