Janssons frestelseEn klassisk Janssons frestelse passar de flesta av våra högtider. Till påsk är den ett gott inslag på buffén eller som varmt tillbehör. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:
Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma gratängen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingreceptCrêpesCrêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Här är ett smakrikt recept på crêpes med kyckling! SconesOst- och olivsconesOst- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen. NaketkornNordiskt risVitt ris och pasta har fått allt större konkurrens de senaste åren. Couscous finns på många middagsbord, bulgur likaså. Vill du bredda smaken ytterligare, prova naketkorn, ett sädesslag som odlades och åts i landet många hundra år tillbaka. Odlas åter och hittas inte bara i hälsokostbutiken utan ibland även i mataffären. Gott i sallader, i brödbaket och som perfekt tillbehör till en hemlagad falafel eller vegoburgare. Passar utmärkt till svamp eller ugnsbakad aubergine. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|