Ost- och brödgratängHärligt krispig yta och stark smak av en bra ost och basilika gör den här gratängen till en uppskattad sidorätt. Du behöver
Gör så här:Förbered gratängen ett par timmar i förväg. Skär brödet i 2-3 cm tjocka skivor. Bred smör på brödskivorna. Dela grovt i tärningar. Smörj en ugnsfast form som rymmer cirka 1 liter. Blanda tärningarna med den rivna osten i formen. Vispa upp äggen och vispa ner mjölk, basilika eller senap, salt och peppar och fortsätt vispa någon minut. Slå blandningen över brödtärningarna och ställ i kylen. Låt stå i 2-3 timmar. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda gratängen i cirka 35 minuter eller tills ytan fått fin färg och fyllningen stannat. Servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kryddig pajKryddstarka pajerSpiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst! HelgmenynSvamp gillar ostSvamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost! ViltfärslimpaVilt ger smakenVisst kan det vara gott med en välgjord köttfärssås. Men du kan lätt använda färs för att locka fram andra smaker om du väljer kött från rådjur eller älg. Viltfärsbullar är gott både tillsammans med potatis och som tillbehör till soppa och ett gott bröd. Gör du viltfärslimpa höjder du nivån på köttfärslimpan och får en rätt som fungera fint både som varmrätt och kallskuren på buffén. Prova den tillsammans med kapris på hembakat knäckebröd! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|