Tomatcrêpes

Goda crêpes passar alltid på påskbuffén. Här med en tomatfyllning som passar fint med många av påskens smaker.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Pannkakor

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • smör till stekning

Fyllning

  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten fänkål
  • 500 g krossad tomat
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost, gärna prästost

Gör så här:

Gör pannkakorna så här:
Vispa upp äggen och vispa därefter ner mjölet, saltet och mjölken i omgångar. Låt stå och svälla en stund. Stek tunna pannkakor i smör i en stekpanna.

Gör fyllningen så här:
Finhacka löken och vitlöken. Strimla fänkålen fint. Mjukfärs lök, vitlök och fänkål på svag värme några minuter. Späd med tomatkross och låt koka upp. Lås såen småkoka utan lock tills den tjocknat. Tillsätt vinäger och honung. Ställ fyllningen åt sidan och låt den svalna.

Smöra en ugnsfast form. Täck botten med ett tunt lager tomatfyllning.

Lägg lite av fyllningen på varje pannkaka, strö lite ost över, vik in kanterna och rulla till ett litet paket. Lägg med skarven neråt i formen. Strö resten av osten över de hoprullade crêpesen.

Sätt in i ugnen på 200 grader i ungefär 15 minuter tills osten fått fin färg.

Tips! Gör crêpesen klara i förväg, täck med plast och förvara i kyl fram till de ska servera och grädda dem då. De går också bra att frysa, se bara till att påsen är riktigt tät.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se


Kladdkakor

Fika genast? Kladdkaka!

Kladdkakan har vunnit svenska folkets hjärtan! Med en lätt nötbotten blir den om möjligt ännu godare.

Visst har caféet på hörnet kladdkaka? Ja, fast den godaste bakar du själv och avgör precis hur kladdig du vill ha den! Kanske en salt och krispig variant med jordnötter eller en lätt kladdkaka med nötter? Mjölkfri eller glutenfri, kladdkakan smakar alltid bra.


Fast med en helt slät kladdkaka, en klick grädde och en kopp kaffe fikar du kanske allra bäst ändå?

 kladdkakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...