Köttbullar av lammfärs
Lammfärsbullar får en fin och mjuk smak och är ett bra alternativ till vanliga nöt- eller fläskfärsbullar. Ett självklart val på en påskbuffé!
Du behöver
Receptet är för 4-6 personer.
- 500 g lammfärs
- 1/2 gul lök
- 1 dl mjölk eller grädde
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Gör så här:
Cirka 30 stycken.
Blanda ströbröd, grädde och mjölk och låt det svälla några minuter.
Finhacka eller riv löken och mjukfräs den i lite olja innan du blandar den med ströbrödet. Rör ner blandningen i färsen, tillsätt ägget och salt och blanda till en jämn smet.
Blöt händerna med kallt vatten och forma till cirka 30 köttbullar.
Stek köttbullarna i smör eller rapsolja i cirka 10 minuter, tills de är genomstekta och har en fin färg. Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta.