Lamm med champinjon- stuvning
Lamm i ugn med en fyllig stuvning som topp är riktigt gott och en utmärkt påskrätt. Smidigt att laga åt många och lätt att ha färdigt i förväg.
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
- 800 g lammstek utan ben
- 1 gul lök
- 15 g smör
- 350 g färska champinjoner
- 25 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk salt
- ½ krm vitpeppar
- 1 dl riven lagrad ost, gärna prästost
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma köttet.
Använd lammbog och bena ur om det inte är gjort. Skär i skivor på cirka två centimeter.
Stek i smör i omgångar i en stekpanna så att köttet får fin färg men inte är helt genomstekt.
Skiva svampen och finhacka löken. Smörfräs lök och svamp tills löken mjuknat och svampen fått fin färg. Strö över mjölet och späd med grädde och crème fraiche. Låt stuvningen koka upp, späd med mjölken och låt sedan koka tills den tjocknat. Smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg köttet i formen och täck med stuvningen. Strö osten över och gratinera i ugn cirka 20 minuter. Servera tillsammans med potatis, ris eller som ett varmt inslag på en buffé.