![]() ![]() Lammkorvspaj![]() Riktigt läcker paj som passar perfekt på påskbuffén. Gör en stor eller flera små, efter smak. God som lunch med en grön sallad till! Du behöverReceptet är för 4-8 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Räcker till 8 förrättspajer på 10 centimeter i diameter eller en stor pajform cirka 26 cm. Värm ugnen till 200 grader. Börja med pajdegen. Väg upp mjöl, riv ost och tärna kallt smör fint. Blanda/ hacka samman så att smöret finfördelas i mjölet. Antingen för hand eller med en mixer. Blanda ner osten och crème fraiche. Tillsätt vattnet under tiden du knådar eller mixar degen. Sluta när du har en smidig deg. Kavla eller tryck ut degen och klä formen/ formarna med den. Ställ pajskalet kallt, gärna i kylen, i cirka 20 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader. Ta ut och låt svalna. Under tiden gör du fyllningen: Riv osten, fintärna lammkorven. Finhacka rödlöken. Vispa samman mjök och ägg. Pressa eller riv ner vitlöken i stanningen, rör ner osten och kryddorna. Blanda till sist ner korven. Fördela stanningen i formarna/ formen så att fyllningen täcker hela botten. Strö gärna lite extra ost över ytan. Grädda pajen i cirka 35 minuter i 180-200 grader och du använder en vanlig pajform och cirka 20 minuter om du gräddar portionsformar. Känn med en sticka om stanningen har stelnat. Låt pajen vila en liten stund innan den serveras. Pajen går också fint att göra i förväg och värma när gästerna kommer. Eller att servera kall på buffébordet. ![]() ![]() ![]()
|
|